Уролога з 5-ї лікарні Львова звинувачують у вимаганні грошей з пацієнта

7283 0
Якщо провину лікаря доведуть, йому загрожує лише штраф, він не є посадовою особою.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Микола Лєбєдєв написав заяву в поліцію на уролога 5-ї лікарні Олександра Кузьменка за вимагання коштів. Він стверджує, що лікар виписав йому за операцію рахунок, що зареєстрований на приватну особу, та запідозрив, що це хабар, йдеться у сюжеті ТСН.

Микола Лєбєдєв звернувся у 5-ту лікарню з різким болем у нирці. Після обстеження йому повідомили, що потрібне хірургічне втручання. За його словами, лікар-уролог Олександр Кузьменко одразу його попередив, що це йому обійдеться в 10 тисяч гривень, адже лазер для лікарні взяли у лізинг, і 120 тисяч євро за нього медзаклад не зміг оплатити одразу.

«Лазер чіпований, і кожне включення відображається у людей, в яких його купили. Лікар від руки написав рахунок, куди після операції треба сплатити гроші. Я спитав, що це за рахунок. Мені сказали, що треба просто сплатити», – розповідає Микола Лєбєдєв, який надав запис розмови з лікарем.

Читайте також: Нові правила для лікарів та пацієнтів: ща варто знати

Пацієнт відмовився оплачувати рахунок, що був виписаний на приватну особу, та запідозрив, що це хабар. Він написав скаргу на уролога в лікарні, а також звернувся до правоохоронців і та управління захисту економіки ЛМР, яке проведе перевірку в лікарні. Та якщо провину медика доведуть, йому загрожуватиме тільки штраф, оскільки він не є посадовою особою.

Звинувачений лікар Олександр Кузьменко заперечує, що давав Миколі Лєбєдєву номер рахунку для сплати грошей. Заступник головного лікаря 5-ї міської клінічної лікарні Кіндрат Баса говорить, що лікарня не має стосунку до ситуації, проте в медзакладі пообіцяли провести службове розслідування.

У свою чергу керівник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб каже, що йому не відомо про закупівлю лазера і рахунки на оплату послуг з його використання. Він зазначає, що лікар не має повноважень такі рахунки виставляти самостійно – це можливо лише за підписом головного лікаря закладу.

Нагадаємо, що керівника міграційної служби Львівщини вдруге засудили за хабар на 5 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!