Уряд дозволив під час локдауну в Україні продавати побутову хімію

2028 0
У МОЗ обіцяють, що незабаром оголосять повний перелік дозволів та заборон на час локдауну.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

До списку товарів, які дозволено продавати під час локдауну в Україні додали побутову хімію та пресу. Кабінет міністрів сьогодні, на позачерговому засіданні конкретизував список товарів, якими можна буде торгувати після 8 січня. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан, інформує «Українська правда»

Читайте також: МОЗ заперечує, що супермаркетам заборонять продавати деякі повсякденні товари

«На позачерговому засіданні Кабміну сьогодні рішень щодо нових дат локдауну не приймали. За ініціативи голови МОЗ Максима Степанова конкретизували перелік товарів, які можуть підпадати під заборону продажу на час нокдауну. Було добавлено можливість продажу побутової хімії і друкованої преси», – зазначив він.

І додав, що МОЗ незабаром озвучить повний перелік дозволів та заборон на час локдауну. 

Читайте також: Різдвяний ярмарок у Львові може працювати і під час локдауну, але в іншому форматі

Тож, під час січневого локдауну в магазинах можна буде придбати харчові продукти. Працюватимуть переважно ті крамниці де під продукти харчування відведено не менше 60% площі. Також можна торгувати ліками, виробами медичного призначення, засобами гігієни і зв'язку. Можна буде придбати і ветеринарні препарати, корми, насіння і засоби захисту рослин, а також побутову хімію та друковану пресу.

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресної доставки замовлень.

Читайте також: Треш біля львівської ялинки, або чому варто зробити декілька локацій для святкувань

Нагадаємо, Кабмін запровадив з 8 січня до опівночі 25 січня локдаун в Україні. Також до березня продовжили режим надзвичайної ситуації та карантинних обмежень, які будуть діяти кожен день, крім періоду локдауну. На період локдауну заборонили: відвідувати усі заклади освіти, окрім дошкільної та спеціальної, роботу кафе, барів, ресторанів, крім на виніс і на доставку, приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, окрім купівлі товарів першої необхідності, приймати відвідувачів в закладах розважальної діяльності, роботу закладів культури (театри, кінотеатри, виставки), фітнес-залів, басейнів, усіх масових заходів, крім офіційних спортивних.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!