Уряд дозволив примусово госпіталізовувати людей із симптомами коронавірусу

4438 0
Контактні особи у разі відмови від карантину також будуть відправлені на обсервацію примусово.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Кабінет міністрів посилив обмежувальні заходи, спрямовані на запобігання поширенню в Україні вірусу COVID-19. Про це ідеться на фейсбук-сторінці МОЗ.

Читайте також: Перший хворий на коронавірус у Львові взагалі не мав клінічних ознак хвороби

У сьогоднішньому рішенні уряду ідеться про те, що заклади охорони здоров’я матимуть право проводити:

  • обов’язкове медичне обстеження людей, які мають симптоми COVID-19 або перебували в контакті з пацієнтами, яким встановлено діагноз COVID-19, якщо вони відмовляються від обстеження в добровільному порядку;
  • обов’язкову госпіталізацію таких людей;
  • призначати карантин людям, яким встановлено діагноз COVID-19 та які ухиляються від лікування в добровільному порядку.

Читайте також: На Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації. Що це означає

Яким чином відбуватиметься госпіталізація людей з підозрою або встановленим діагнозом, обстеження та карантин, МОЗ вкаже у додатково розробленому порядку.

Разом з тим, Національна поліція та Національна гвардія забезпечуватимуть охорону громадської безпеки і порядку на прилеглій території об’єктів, на яких проводяться заходи з обов’язкового обстеження, госпіталізації або карантину.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!