Уряд дозволив утеплювати будинки без дозвільних документів

4431 0
Таким чином Кабмін хоче посприяти термомодернізації житла.
Фото: afisha.ternopil.ua

Фото: afisha.ternopil.ua

Кабінет міністрів України дозволив утеплювати старий житловий фонд без отримання дозволів, каже віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Читайте також: В Україні запрацювали нові будівельні норми щодо утеплення фасадів

«Ухвалений Закон "Про енергетичну ефективність будівель" та старт роботи Фонду енергоефективності наступного року сприятимуть збільшенню попиту населення на термомодернізацію будівель. Особливо це стосується багатоквартирних житлових будинків. Чим більш комплексною буде термомодернізація будинку, тим більшою буде державна підтримка», – каже Геннадій Зубко.

Йдеться про житлові будинки класу відповідальності СС1 та СС2, тобто про будинки, які не несуть історичної цінності, та об'єкти культурної спадщини місцевого значення.

Раніше Геннадій Зубко казав, що термомодернізація житла за програмами Фонду енергоефективності дасть можливість українським родинам економити від 20% до 60% платежів за газ і тепло.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!