Уряд дозволив виїжджати за кордон ще одній категорії людей. Про кого йдеться

4140 0
На час воєнного стану чоловікам 18-60 років заборонено виїжджати з України. Водночас є і винятки.
Умовне фото

Умовне фото

Кабінет міністрів своєю постановою від 10 лютого 2023 року №119 вніс зміни до пункту 2-14 «Правил перетинання державного кордону громадянами України», чим дозволив виїжджати за кордон ще одній категорії людей. Документ опублікований на сайті уряду, – повідомдяє Громадське.

Через держкордон пропускатимуть жінку, яка є усиновлювачкою, опікункою, піклувальницею, однією з прийомних батьків або однією з батьків-вихователів. Також виїжджати з України зможе чоловік, який є одиноким батьком, одиноким усиновлювачем або опікуном, піклувальником, прийомним батьком чи батьком-вихователем. Ідеться про чоловіка, який не перебуває у шлюбі та самостійно виховує та утримує дитину без участі матері.

Читайте також: РНБО ухвалило рішення щодо виїзду чиновників за кордон. Кому заборонять перетинати межі України

Один із батьків, який має або виховує дитину/дітей віком до 18 років, зможе перетнути кордон для відвідування таких дітей, які перебувають за межами України, або для їхнього супроводження, щоб виїхати з України. Для цього потрібно мати відповідні документи.

Нагадаємо, на час воєнного стану чоловікам 18-60 років заборонено виїжджати з України. Водночас є і винятки, наприклад, виїхати можуть чоловіки, які самостійно виховують дитину або дітей до 18 років. Окрім того, згідно з постановою уряду, право на виїзд мають:

  • водії, які перевозять медичний вантаж, гумдопомогу чи вантаж на потреби ЗСУ;
  • далекобійники на фурах, які мають ліцензії на міжнародні перевезення вантажів та пасажирів;
  • залізничники, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці;
  • спортсмени, тренери, спортивні судді та інші профільні фахівці, які беруть участь у міжнародних змаганнях, готуються до них або забезпечують їхнє проведення.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!