Уряд готує сценарій локдауну на новорічно-різдвяні свята

6668 0
На початку грудня уряд підіб'є підсумки ефективності карантину вихідного дня.
Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Кабінет міністрів України розглядає сценарій введення локдауну на зимові свята. Про це сьогодні, 25 листопада, на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Чи буде жорсткий локдаун. Уряд готує «план Б»

«Ми готуємося до всіх можливих сценаріїв і, зокрема, до можливого введення карантину на зимові свята. Наразі вся Україна у помаранчевій зоні і діє карантин вихідного дня – це зважена альтернатива жорстким карантинним заходам та обмеженням», – заявив прем'єр.

Ефективність і результативність такої моделі можна буде оцінити на початку грудня, каже прем'єр, але в уряді вже фіксують зменшення мобільності громадян на вихідних. За словами Дениса Шмигаля, дані операторів мобільного зв'язку свідчать, що мобільність знизилася до найнижчого рівня з часу повного карантину весною.

«Про введення більш жорстких заходів наразі не йдеться, але ми розуміємо, що кінець грудня, початок січня – це період новорічно-різдвяних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми і все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати», – підсумував прем'єр.

Він також нагадав, що уряд розробляє план реагування на випадок погіршення ситуації із коронавірусом в країні.

Читайте також: Кабмін тепер зобов'язаний попереджати українців про посилення карантину

Нагадаємо, Кабінет міністрів тепер має своєчасно попереджати українців про будь-яке посилення карантину в країні. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!