Уряд хоче реформувати ринок таксі. Що зміниться для водіїв та пасажирів

1898 0
Зокрема, після реформи водіям таких онлайн-служб, як Bolt, Uber, Uklon та інші, треба буде купувати спеціальний патент, щоб возити пасажирів.
Фото: taxoport.com

Фото: taxoport.com

В Уряді можуть реформувати ринок таксі. Водіїв таких сервісів, як Bolt, Uber, Uklon та інших онлайн-служб хочуть змусити купувати патенти. Про це повідомив генеральний директор Директорату автомобільного та електричного міського транспорту Міністерства інфраструктури України Гамлет Погосян в ефірі телеканалу для окупованих територій «ДОМ». 

Сьогодні ринок таксі на 90% перебуває в тіні, де 220 тисяч водіїв працює нелегально і майже ніхто з них не платить податки. А онлайн-сервіси замовлення таксі не є офіційними перевізниками. Так, нова реформа, яку хочуть розглянути восени, має підвищити безпеку пасажирів і вивести ринок з тіні.

Читайте також: "Вибачте, у вашому районі немає вільних машин." Вся правда про таксі у Львові

Зокрема, після реформи в Україні водіям таких онлайн-служб, як Bolt, Uber, Uklon та інші, треба буде купувати спеціальний патент, щоб возити пасажирів.

За словами Погосяна, патент передбачає право на ведення подібного роду господарської діяльності.

«Ми створюємо умови, за яких би люди — а це сотні тисяч, які працюють у цій галузі незаконно і перевозять громадян, що є дуже відповідальним питанням, — працювали на законних підставах. Вибір у кожного громадянина буде або працювати на самого себе, купивши патент, або відкрити фірму і працювати як класична служба таксі», — пояснює він.

В уряді також зазначають, що водій зможе купити патент на один рік чи на місяць. Вартість річного фіксуватимуть на рівні однієї мінімальної зарплати, яку визначають щороку 1 січня. У разі, коли водій захоче придбати патент лише на місяць, то він має поділити цю ціну на 12.

Для електромобілів же хочуть зробити пільги. Для них вартість патенту буде удвічі меншою.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!