Уряд і Нафтогаз погодили зниження ціни на газ у травні

5059 1
Ціна на газ для населення зменшиться до 8247 грн за тисячу кубометрів.
Фото: kor.ill.in.ua

Фото: kor.ill.in.ua

Із 1 травня в Україні зменшать ціну на газ для населення до 8247 грн за тисячу кубометрів. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: Львівгаз оштрафували та зобов’язали перерахувати суми у платіжках

Кабмін та «Нафтогаз» розробили новий механізм визначення регульованої ціни на газ, який передбачає, що якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів є нижчою за встановлену у постанові КМУ від жовтня минулого року, то ціна для населення відповідно має знизитись. Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте понад визначений урядом рівень, то ціна для населення також зросте на цьому рівні.

Додамо, що у Львові ліцензію на розподіл природного газу на відповідній території має ПАТ «Львівгаз», а постачає газ безпосередньо ТОВ «Львівгаз збут».

Читайте також: Як подати показники лічильника за газ, не виходячи з дому. Інструкція

Нагадаємо, торік восени уряд вирішив підвищувати ціну на газ у три етапи: з 1 травня ціна на газ для населення мала становити 9850 гривень за тисячу кубометрів (тобто зрости на 1300 гривень), а з 1 січня 2020 року — до 12 300 гривень за тисячу кубометрів. Нещодавно Кабінет міністрів дозволив «Нафтогазу» знизити ціни на газ для населення з квітня 2019 року через здешевлення газу на європейських ринках

Підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня є вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.

 


Читайте також:
23 Квітня, 2019 08:41
666 ... і два отаких "кроки назад" не компенсують українцям останній "крок уперед" ... а уперед вони "накрокували" конкретно ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!