Уряд ініціює запуск сервісу отримання державних послуг через мобільний телефон у 2017-му році

1767 0
23-го грудня Прем’єр-міністр України провів нараду з мобільними операторами щодо запровадження системи Mobile-ID, що дозволить отримати послуги держави без контакту з чиновниками.
Фото: ProZak.info

Фото: ProZak.info

Запровадження технології Mobile ID – сервісу, який дозволяє за допомогою SIM-карти проходити мобільну ідентифікацію та отримувати будь-які державні послуги в режимі онлайн – підтримав Кабмін, тому реалізація проекту може відбутися вже у 2017-му році, – повідомили в ефірі ТРК «Львівська хвиля».

«Ідентифікатор має дати дистанційність, прозорість і якісний сервіс, чого б це не стосувалося – банк, лікарня, освіта, соціальна допомога, державна послуга – земля, будівництво, або щось інше. Людина має у своєму мобільному телефоні отримати можливості для того, щоб замовити і отримати послугу держави без контакту з чиновниками. Це буде величезний здобуток, у тому числі щодо боротьби з хабарництвом», – підкреслив Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України.

За його словами, Кабмін зможе підготувати необхідний пакет законопроектів протягом кількох тижнів. Також він зазначив, що уряд підтримає проекти законів у сфері Mobile ID, які наразі вже подані до парламенту.

За матеріалами: tsn.ua, Урядовий портал

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!