Політична реклама

Уряд має намір заборонити в Україні фінансові піраміди

1064 0
Відповідний законопроект ухвалили на засіданні Кабміну вчора, 11 березня 2013 року.

Уряд схвалив законопроект, метою якого є заборона діяльності фінансових пірамід в Україні та визначення відповідальності за організацію таких шахрайств з коштами громадян, - повідомляє Економічна правда.

Законопроект визначить саме поняття "фінансова піраміда", заборонить її створення, сприяння діяльності та розповсюдження відповідної реклами.

Чинне законодавство недостатньо захищає громадян від випадків шахрайств за допомогою фінансових пірамід, які помітно почастішали. Закон "Про захист прав споживачів" не можна застосувати в цьому випадку, адже згідно з його нормами громадян, які вносять свої кошти, не можна вважати споживачами.

За організацію або сприяння діяльності фінансової піраміди передбачено встановити кримінальну відповідальність. Максимальне покарання за умисне створення пірамід групою осіб в особливо великих розмірах передбачене у вигляді позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна.

Не виключено, що необхідність такого законопроекту продиктувала поява фінансових пірамід скандально відомого Сергія Мавроді - МММ-2011 і МММ-2012, які благополучно розвалилися, перша після року, а друга - після декількох місяців існування.

 

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!