Уряд може послабити карантин наприкінці квітня

3107 0
Насамперед на роботу зможуть вийти люди працездатного віку.
Фото: Кабмін

Фото: Кабмін

Кабмін затвердив нові обмеження для громадян під час карантину й пообіцяв послабити його наприкінці квітня, за умови, якщо кількість хворих на коронавірус піде на спад. Про це у своєму відеозверненні заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: В Україні хочуть посилити карантин, бо чекають пік захворюваності на Covid-19

За його словами, за два-три тижні ті, хто зараз хворий, мають вилікуватись, а введенні обмеження не дадуть хворобі поширюватись далі. Поступове послаблення карантину відбуватиметься у кілька етапів. Насамперед на роботу зможуть вийти люди працездатного віку, а паралельно будуть відновлювати повноцінний рух громадського транспорту.

«Це дозволить із початку травня почати рестарт економіки. Обмеження на прогулянки масові зібрання та інші розваги буде діяти. Всі без винятку будуть зобов’язані носити маски і дотримуватись карантину. Для старших людей школярів карантин продовжать», – сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні має тривати до 24 квітня. Втім, як розповів Tvoemisto.tv голова ЛОДА Максим Козицький, карантин можуть продовжити щонайменше до 16 травня.

Читайте також: Сидіть вдома – це не грип. Медик лікарні у США про роботу під час пандемії коронавірусу

Додамо, що уряд анонсував більш жорсткий карантин для населення. Постанову Кабмін затвердив, утім ще не опублікував.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!