Уряд надасть Львову іншу ділянку для будівництва сміттєпереробного комплексу

7425 0
Уряд готовий виділити Львову нову ділянку для побудови сміттєпереробного полігону та закликає міську владу якнайшвидше прийняти усі необхідні для цього рішення.
Фото ілюстративне: youtube.com

Фото ілюстративне: youtube.com

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами на ПАТ «ФЕД» у Харкові.

«Я учора ще раз запропонував Андрію Івановичу [Садовий]: там було ще дві ділянки [на конкурсі], ну заберіть ще дві ділянки. Але врешті-решт просто візьміть і зробіть. Я ж не можу за Львів будувати Львову сміттєпереробний комплекс, – зазначив Володимир Гройсман. – Якщо ця ділянка не підходить – вони так вважають – ми надамо іншу, але врешті треба просто це зробити. Я дуже прагну допомогти Андрію Івановичу це зробити. Я завжди готовий до будь-якої допомоги».

Також Гройсман зазначив, що не ставить під сумнів експертну раду, яка визначила непридатність земельної ділянки. «Але треба зрозуміти, що ця ділянка і територія для сучасної сміттєпереробки потрібна місту Львів і міському голові Львова, оскільки його обирають мешканці Львова, щоб він якісно надавав послуги, а утилізація сміття – одна з послуг», – сказав він.

Читайте також: Про сміття, державних мужів, хто винен і що робити

Прем'єр-міністр припускає, що якщо на обраній ділянці будуть застосовані сучасні технології, проблем зі сміттєпереробкою не буде. Також глава Уряду зазначив, що також розмовляв із французьким інвестором щодо будівництва сміттєпереробного комплексу та готовий залучити його до Львова. При цьому, він зауважив, що бюджет розвитку міста сягає 1,5 млрд грн, що є достатнім для вирішення проблеми утилізації сміття.

Нагадаємо експертна комісія надала висновки, що земельна ділянка площею 12,8 га на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» в Яворівському районі Львівської області не відповідає нормативним вимогам до облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з твердими побутовими відходами.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!