Уряд планує дофінансувати проєкт музею Голодомору в Україні

1269 0
Будівництво музейного комплексу почалося ще у 2008 році.
фото офісу президента

фото офісу президента

30 листопада Кабінет Міністрів підготує розпорядження, яке відкриє можливості для дофінансування проєкту комплексу Національного музею Голодомору-геноциду. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

За словами Глави держави, проєкт обов’язково завершать.

«Проєкт Національного музею Голодомору-геноциду дуже важливий для України: для нашої історії та майбутнього. Були певні проблеми з фінансуванням цього проекту. Однак такі проекти мають виконуватися в обов’язковому порядку. Я дав доручення Кабінету Міністрів, і вже в понеділок це питання буде вирішено», – каже Володимир Зеленський.

Читайте також: До 87-х роковин Голодомору випустили ролик «Збережи пам'ять. Збережи правду». Відео

Як додає Громадське, будівництво музейного комплексу почалося ще у 2008 році, тоді побудували тільки першу чергу. Будівництву другої черги (музею) перешкодила, як зазначають у музеї, зміна влади у 2009 році.

Повернулися до цього питання лише у 2016 році, після звернення Громадського комітету із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 рр. і Світового конгресу українців до президента та Кабміну.

Так, будівництво 2-ї черги Національного музею Голодомору-геноциду розпочали у 2017 році та мають закінченити у 2023 році

Нагадаємо, що Верховна Рада України 28 листопада 2006 року ухвалила закон «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», який трактує події 1932-1933 років як геноцид українського народу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!