Уряд планує підвищити в Україні низку податків й акцизів

2235 0
Законопроєкт передбачає підвищення ЄСВ для працюючих ФОПів, підвищення акцизів на спирт і пиво, збільшення екологічного податку втричі для викидів СО2.
Фото: ЗІк

Фото: ЗІк

В Уряді планують підвищити низку податків в Україні через законопроєкт про «забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», які передбачають понад 10 випадків підвищення ставок і зборів. Про це у себе на Фейсбуку повідомив депутат від фракції «Голос», заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

За словами депутата, законопроєкт передбачає підвищення ЄСВ для працюючих ФОПів, підвищення акцизів на спирт і пиво, збільшення екологічного податку втричі для викидів СО2 та скасування мораторію на податкові перевірки і перевірки по ЄСВ, який був введений на час карантину.

Читайте також: Президент підписав закон про єдиний рахунок для сплати податків

Відповідно до документа, пропонують на 12% підвищити рентну плату за користування надрами (але не для видобутку корисних копалин), радіочастотним ресурсом і за спеціальне використання води і лісових ресурсів.

Окрім цього, документ пропонує звузити пільги з податку на нерухоме майно. Наприклад, якщо дитина-сирота або одинока мати здавати свою нерухомість в оренду, то, каже депутат, вона буде зобов’язана платити податок на нерухомість з такого майна. Ці ж умови будуть стосуватися гуртожитків, дитячих будинків, МАФів, церков тощо.

Знищення сільгосп насаджень або тварин за рішенням платника податків пропонують вважати операцією з постачання товарів. Таким чином, платнику податків потрібно буде заплатити ПДВ з цієї суми товарів.

Читайте також: Уряд дозволив видавати малому бізнесу кредити для покриття оренди та зарплати працівникам

Уряд також хоче обмежити можливість обліку збитків з податку на прибуток п’ятьма роками та розширити оподаткування податком на прибуток, поширивши його на нерезидентів. Таким чином, брокерська, комісійна або агентська винагорода нерезидента оподатковуватиметься незалежно від того, надавалося це в Україні чи за її межами.

Законопроєкт також пропонує в 2021 році знизити вартість автомобілів, з яких треба буде платити транспортний податок до 1,2 млн грн. На цей час потрібно платити податок вартістю 1,77 млн грн  з авто.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!