Уряд планує цього року збільшити допомогу при народженні дитини до 50 тисяч гривень

2745 0
Наразі допомога становить 41 280 грн.
Photo by Adele Morris on Unsplash

Photo by Adele Morris on Unsplash

Із 2022 року уряд планує збільшити допомогу при народженні дитини до 50 тисяч гривень. Наразі допомога у розмірі 41 280 грн виплачується одноразово у сумі 10 320 грн, а решта суми – протягом наступних 36 місяців надходить на банківську карту.

«Ця допомога близько 10-ти років не індексується, вона є сталою. Тому ми просимо парламент підтримати нашу ініціативу і збільшити до 50-ти тисяч гривень допомогу при народженні дітей», – прокоментувала міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Зазначимо, що Кабінет Міністрів схвалив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини» (№5585). Законопроєкт пропонує збільшити розмір державної допомоги при народженні дитини до 50-ти тисяч гривень із 1 січня 2022 року. Його передали на розгляд Раді, але наразі депутати його ще не голосували.

Крім того, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запропонував збільшити виплати при народженні першої дитини із 40 до 100 тисяч гривень. 

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv підготувало для вас підбірку змін у 2022 році. Переглянути нововведення можна тут.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!