Політична реклама

Уряд планує зменшити податок для IТ-компаній

1812 0
Кабінет Міністрів України розробив законопроект, який передбачає встановлення 5%-ної ставки податку на прибуток для IТ-компаній.

«Передбачається (встановлення) податку на прибуток всього 5% на певні види діяльності, які ці компанії (ІТ-сектора) здійснюють», — повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. За словами урядовця, ця ставка буде діяти для сум, які перевищують 2 мінімальні заробітні плати.

Також міністрі соціальної політики підкреслив, що пільгові умови будуть стосуватися тих компаній, діяльність яких у сфері ІТ складає не менше 80% та де працює понад 10 осіб, - інформує офіційний сайт Сергія Тігіпка.

«Якщо ми не створимо таких умов і наші ІТ-компанії будуть платити 23% податку на прибуток, то вони будуть або в тіні, що нам не цікаво, або їх взагалі не буде», — зазначив він.

Уряд розробив законопроект, який передбачає встановлення такої ставки податку на прибуток для ІТ-компаній і розраховує на його прийняття парламентом до кінця 2011 року.

З 1 січня 2012 року згідно з Податковим кодексом ставка податку на прибуток для юросіб знижується з 23% до 21%, з 1 січня 2013 року - з 21% до 19% , а з 1 січня 2014 року - з 19% до 16%.

Джерело: Joomla! Україна
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!