Уряд погодив кредит 80 млн євро на будівництво північної об’їзної Львова

12089 1
Роботи планують розпочати після 2020 року.
фото: commons.wikimedia.org

фото: commons.wikimedia.org

Кабмін погодив кредит Європейського інвестиційного банку на будівництво північної об’їзної Львова. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Читайте також: В Україні показали, якою може бути північна об'їзна Львова. Відео

На цей проєкт виділять 80 млн євро. Кредит надали на 15 років, включно з 4-річною пільгою. погашати кредит мають що пів року. Кредитна угода почне діяти з 2021 року. Загальна сума кредиту ЄІБ для України становить 450 млн євро. Крім будівництва північної об’їзної Львова, їх витратять на реконструкцію ділянки дороги М-05 в чотирьох областях.

У ЄІБ зазначають, що ці інвестиції мають покращити якість розширеної Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T), оскільки дороги мають стати безпечнішими. Крім цього, північний об’їзд Львова скоротить час і відведе вантажні потоки від міста. При цьому, ЄІБ вимагатиме проведення закупівель за європейськими процедурами. 

Читайте також: Експерименти над дорогами Львівщини: хто і за скільки їх ремонтує. Інфографіка

Нагадаємо, північна об’їзна дорога має стати частиною першої платної дороги Львів – Краковець. За попереднім проектом, траса технічної категорії 1а міститиме 4 смуги. Роботи планують розпочати після 2020 року.

 

 

7 Листопада, 2019 11:00
Марія Які ж це інвестиції. Це нове боргове ярмо. Не поїдуть платною ні іноземці, бо більше наших лю[***] дармовизнуЮ ні нашіЮ бо бідніші. Ще один БАМ і борги на віки.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!