Уряд Польщі планує пом’якшити обмеження для вакцинованих від Covid-19

1241 0
Уряд також розглядає прохання деяких підприємств, які вимагають надати їм законне право відмовляти в обслуговуванні тим, хто не може довести, що вони були вакциновані.
Фото: Mikhail Tyrsyna for unsplash

Фото: Mikhail Tyrsyna for unsplash

Уряд Польщі найближчим часом планує пом’якшити обмеження для вакцинованих людей. Про це повідомляє НВ з посилання на Euractiv. Окрім цього, уряд розглядає прохання деяких підприємств, які вимагають надати їм законне право відмовляти в обслуговуванні тим, хто не може довести, що вони були вакциновані.

«Обмеження щодо нещеплених не є посяганням на їх свободу, вони є захистом свободи решти суспільства. Ми повинні за всяку ціну уникнути повторної ізоляції», – заявив заступник прем'єр-міністра Ярослав Говін.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Додамо, що 23 червня влада Польщі вирішила знову ввести карантин для людей, що прибувають з країн, що не входять до Шенгенської зони, через новий штам коронавірусу. А з травня в Польщі після багатьох місяців жорсткого карантину почали послаблювати карантинні обмеження. Так, із середини минулого місяця, серед іншого, дозволили обслуговування клієнтів закладами харчування на вулиці.

Нагадаємо, для іноземців, зокрема і українців, які прямують до Польщі літаком, почали діяти деякі зміни при перетині кордону. Кожен, хто приїжджає в країну, має заповнити карту Traveler Location Card, тобто карту місцеперебування мандрівника, в електронному вигляді (eKLP). 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!