Уряд порадив українцям не поспішати із оплатою квитанцій за газ

4809 0
Уряд порадив українцям не поспішати із оплатою квитанцій за газ. Пов’язане таке рішення із зміною нарахування кількості спожитих кубометрів газу на одну людину.
фото: thekievtimes.ua

фото: thekievtimes.ua

Борги в українців виникли тому, що згідно із рішенням суду повернули старі норми споживання газу. Замість визначених трьох кубів на людину рахували знову по шість. А час, коли рахували по три, виявився боргом і був покладений на плечі споживачів. Відповідно, збільшилась сума у квитанції. Виявилося, що люди в одну мить стали боржниками на 400-500 гривень. Щоправда,  ново отриману суму дозволяють погасити поступово, розбивши на десять частин.
Однак поспішати сплачувати ці борги не варто. Уже цього місяця українцям надійдуть платіжки із новими нормами. Тепер норма становитиме не 3, і не 6, а 4,4 куби газу на людину.

Прем'єр-міністр України уже звернувся до газопостачальних підприємств із застереженням, що визначати громадянам місячні плати з розрахунку 6 кубів – незаконно.

«Я вимагаю негайно перерахувати і повернути людям кошти», - заявив Арсеній Яценюк.

Аби не виникало непорозумінь фахівці радять українцям встановити газові лічильники – хоча б на будинок. Кажуть, навіть індивідуальний прилад вартістю 3 тис. грн. з урахуванням теперішніх тарифів "відіб'є" свою вартість за 2,5 роки. А може ще й швидше, якщо знову збільшаться чи норми, чи ціна на газ.

Норму 4,4 кубометри газу на людину та пов'язані з нею розрахунки були схвалені Кабміном 23 березня 2016 року.

Джерело: tsn.ua

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!