Уряд повертає оплату медзакладам, які уклали договори з НЗСУ

1090 0
Ті надавачі медичних послуг, які обслуговуватимуть більшу кількість пацієнтів, отримають більше коштів.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

Уряд повертає оплату медичним закладам, які уклали договори з Національною службою здоров’я України, за фактично надані послуги та пролікованих пацієнтів. Відповідний проєкт постанови, що стосується реалізації програми медичних гарантій, Кабінет міністрів затвердив 1 липня.

Так, знову стає обов’язковим подання звітів про медичні послуги та застосовується оплата на основі цих звітів, сформованих в електронній системі охорони здоров’я. Виняток - ті медичні заклади, які станом на перший день звітного періоду розташовані в зоні бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації. 

Читайте також: Із львівської лікарні після трансплантації нирок виписали двох хлопців, евакуйованих з київського ОХМАТДИТу

«НСЗУ виплачуватиме фіксовану суму на рівні 1/12 від запланованої вартості медпослуг за відповідним пакетом на 2022 рік закладам, які станом на перший день звітного періоду розташовані в зоні бойових дій або які перебувають у тимчасовій окупації, аби забезпечити їхнє стабільне фінансування, надати пацієнтам доступ до меддопомоги. Решта медичних закладів будуть отримувати оплату на основі електронних даних» йдеться в повідомленні Урядового порталу. 

Додамо, що з початком повномасштабної війни Уряд прийняв низку змін до Порядку реалізації програми медичних гарантій. Це були кроки, які, за словами голови НСЗУ Наталії Гусак, дозволили забезпечити безперебійне фінансування лікарень та доступ пацієнтів до медичної допомоги у надзвичайній ситуації. Водночас протягом цих 4 місяців побачили, що попри війну, немає закладів, які б перестали вносити дані про пролікований випадок чи виписувати електронні рецепти, тому вирішили повернутися до оплати на основі електронних даних. Ті надавачі медичних послуг, які обслуговуватимуть більшу кількість пацієнтів, отримають більше коштів.

Нагадаємо, клінічну лікарню Львівської залізниці, що на вул. Івана Огієнка, 5, планують передати у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я, а відтак під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, щоб створити на її базі університетську клініку. Що там буде, детальніше читайте в матеріалі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!