Уряд пропонує обмежити швидкість у містах до 50 км

2107 0
Вночі максимальна швидкість залишиться на теперішньому рівні.

Міністерство інфраструктури України погодило без змін проект постанови уряду, яким пропонують обмежити максимальну швидкість руху транспортних засобів у містах з 60 до 50 км за годину, інформує «Укравтодор».

При цьому з 23 години до 6 години у населених пунктах рух транспортних засобів дозволятиметься зі швидкістю не більше 60 км/год.

В уряді вказують на те, що зменшення швидкості автомобілів призведе до зменшення числа травмованих та загиблих у ДТП.

Читайте також: Ситуація на дорогах: в ДТП біля львова дві особи загинули і п’ятеро травмованих. Оновлено

У пояснювальній записці до проекту подають європейську статистику: за швидкості автомобіля 32 км/год гине 5% пішоходів, а третина взагалі не зазнає травм. За швидкості 48км/год гинуть та отримують серйозні травми 45% пішоходів. А якщо швидкість становить 64 км/год, то смертність серед пішоходів сягає вже 85%.

Раніше «Укравтодор» запропонував програму «4Е», згідно з якою за три роки мають збудувати 500 кільцевих розв’язок, облаштування тисячі наземних пішохідних переходів, автоматизацію контролю за швидкістю транспортних засобів. Дорожники вважають, що втілення цієї програми призведе до суттєвого скорочення числа ДТП із потерпілими.

За 2017 рік в Україні трапилося 200 тисяч ДТП, в яких загинули 4862 особи.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!