Уряд рекомендує школам йти на канікули, а вишам в онлайн. Як буде у Львові та області

2986 0
Обласний штаб рекомендує почати осінні канікули з 19 жовтня.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Школам рекомендують встановити канікули з 15 до 30 жовтня, а вишам перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада. Відповідне рішення ухвалив на позачерговому засіданні Кабмін сьогодні, 13 жовтня.

Закладам середньої освіти рекомендують встановити канікули з 15 до 30 жовтня, а закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти рекомендують перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада (з рекомендаційним виїздом із гуртожитків).

Читайте також: Адаптивний карантин в Україні продовжили до кінця року 

Обласний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня сьогодні вирішив рекомендувати провести осінні канікули з 19 жовтня. Відповідне рішення має ще прийняти обласна комісія ТЕБ і НС.

«Ми рекомендуємо провести осінні канікули у області з 19 жовтня до 30 жовтня включно, з можливим переходом на змішану форму навчання, внісши для цього необхідні зміни до структури навчального року.  На нашу думку, доцільніше починати канікули з понеділка, а не з четверга, як рекомендує нам МОН», – зазначив Іван Собко.

Закладам вищої освіти штаб рекомендує, за прийняття відповідного рішення комісією ТЕБ та НС, з 19 жовтня і до покращення епідситуації перейти на дистанційну форму навчання.

За словами Івана Собка, заклади дошкільної освіти продовжують працювати у звичному режимі. 

Читайте також: Чи можуть Львівщину «закрити» на карантин і кого це зачепить у першу чергу

Зазначимо, що станом на 13 жовтня 9 шкіл області вчаться онлайн. Це 5 шкіл Сокальського району, а також Мостиського, Пустомитівського районів та Кам’янка-Бузької ОТГ. В області вчаться 280 тисяч учнів, 100 із них хворіє на Covid-19, а з 34 тисяч працівників закладів загальної середньої освіти на коронавірус хворіють 269. При цьому 183 класи перебувають на самоізоляції, зокрема, 50 класів у Львові.

Нагадаємо, що Львів хоче відтермінувати вимушені через Сovid-19 канікули, аби розпочати їх не з 15 жовтня, а з 19-го. Наразі ще невідомо, коли засідатиме обласна та міська комісії ТЕБ і НС.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!