Уряд розблокував реконструкцію пунктів пропуску на Львівщині за польський кредит

4201 0
Три пункти пропуску на Львівщині, «Шегині», «Краківець», «Рава-Руська», мають модернізувати за 25 мільйонів євро кредиту.
Фото: Аuto-kordon

Фото: Аuto-kordon

Україна позичить у Польщі 100 млн євро під 0,15% річних на 30 років на реконструкцію прикордонної інфраструктури. Уряд розробив проєкт змін до Податкового та Митного кодексів України, щоб розблокувати кредит. Але ці зміни має затвердити власне парламент. 

Читайте також: На Львівщині побудують нову дорогу, що з'єднає Боберку й Бориню

Як повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Холод, за ці гроші на Львівщині та на Волині мають побудувати дорожню інфраструктуру до шести пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні. На це Укравтодору виділять 68 млн євро.

За 25 млн євро також мають облаштувати ПП «Шегині», «Краківець», «Рава-Руська». А за 7 млн євро – реконструювати 7 відділів прикордонної служби.

Зазначимо, що кредитний договір між урядами України та Республіки Польща набрав чинності ще у квітні 2016 року, проте через обмеження у законах він був заблокований.

Читайте також: Ділянки під будівництво північної об'їзної дороги мають викупити до кінця літа

Зміни уточнюють перелік операцій, товарів, що звільняються від оподаткування податками, сплати митних платежів на території України в рамках реалізації відповідного договору між урядами двох країн.

Утім ці зміни має розглянути і затвердити тепер Верховна Рада України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!