Уряд розробить план ліквідації наслідків негоди на заході України

1879 0
Інтенсивні опади призвели до паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській областях.
фото: мвс

фото: мвс

Питання подолання наслідків негоди і  надання допомоги постраждалим регіонам на Західній Україні розглянуть 25 червня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомили у Кабміні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністру екології та природних ресурсів Роману Абрамовському, голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, головам обласних державних адміністрацій та іншим відповідальним особам підготувати пропозиції щодо вжиття невідкладних заходів.

«Комісія розгляне питання про надання допомоги постраждалим районам. Також очікується підняття рівня води на Дністрі. Ми маємо заздалегідь підготуватись до можливих наслідків», — каже Денис Шмигаль.

За інформацією ДСНС, інтенсивні опади призвели до паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській областях. Найскладніша ситуація на території 12 районів Івано-Франківської області, у Вижницькому й Путильському районах Чернівецької області та у Стрийському районі Львівської області.

Синоптики також попереджають про повінь на заході України з 23 до 25 червня. Очікують високий дощовий паводок у Чернівецькій, Івано-Франківській та Львівській областях. Подекуди рівень води у річках може піднятися на 3,5 метри. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!