Уряд розширив перелік дозволених під час карантину видів діяльності. Про що йдеться

8367 0
Зокрема пом’якшили умови пасажирських перевезень, які проводять підприємства для виробничих потреб.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Уряд розширив перелік дозволених під час карантину видів діяльності. Відповідні зміни до постанови № 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу СОVID-19» прийняли вчора, 25 березня, на засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Ці зміни знімають запроваджену на час карантину заборону для певних видів діяльності.

«Ми постійно ведемо діалог з бізнесом, ми почули бізнес і враховали їхні пропозиції. Спільно напрацьовані зміни є важливими з точки зору забезпечення продовольчої, економічної та енергетичної стабільності держави. Нам важливо забезпечити українців усім необхідним на час карантину, зберегти робочі місця, і разом з тим дотримуватися заходів безпеки», – каже міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

Так, на період карантину зняли заборону щодо оптової торгівлі харчовими продуктами, торгівлі ветеринарними препаратами, здійснення ветеринарної практики, продажу кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і садивних матеріалів, а також деяких інших видів діяльності.  

Окрім того, Уряд пом’якшив умови пасажирських перевезень, які проводять підприємства для виробничих потреб. 
Обов’язковою умовою для цих видів діяльності, а також під час пасажирських перевезень, є забезпечення персоналу, водіїв і пасажирів засобами індивідуального захисту та дотримання санітарних норм.

Нагадаємо, що від вчора, 25 березня, загальнонаціональний карантин продовжили до 24 квітня включно.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!