Уряд розширив перелік препаратів, заборонених для перевезення через кордон

1822 0
У результаті змін перелік медичних препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів значно розширився.
ілюстративне фото: Волинські новини

ілюстративне фото: Волинські новини

Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою від 6 травня 2000 р. № 770. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

У результаті змін перелік медичних препаратів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів значно розширився. 

Читайте також: Постійний зв'язок із лікарем та сучасна лабораторія. Що дає декларація з лікарем приватної клініки

«Перевезення через державний кордон цих категорій медпрепаратів, які містять наркотичні та психотропні речовини, також будуть регламентувати та, якщо виявлять, вилучати на державному кордоні», – йдеться в повідомленні.

Державна прикордонна служба просить громадян звернути увагу на такі зміни та детально ознайомитись зі списком цих препаратів, аби не мати зайвих клопотів під час перетину кордону. Переглянути всі зміни і назви лікарських засобів можна за посиланням на сайті Кабміну.

Додамо, що за два місяці цього року у пунктах пропуску на державному кордоні співробітники Державної прикордонної служби України самостійно, або разом із взаємодіючими органами вилучили близько 33 кілограмів наркотичних речовин, а також препаратів, що мають наркотичну або психотропну дію.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!