Уряд схвалив монетизацію субсидій із 1 січня. Як це працюватиме

3578 1
Частину коштів за комунальні послуги за субсидіантів оплачуватиме «Ощадбанк».
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

Сьогодні, 27 грудня, Кабінет міністрів України схвалив Постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Монетизація відбуватиметься у три етапи. Перший розпочнеться з 1 січня 2019 року і стосуватиметься тих сімей, які звернуться за допомогою вперше.

«Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку», – кажуть в Мінсоцполітики.

Читайте також: Як змінились правила нарахування субсидій. Роз'яснення

Наприклад, якщо сім’я має субсидію на всі види компослуг у сумі 1500 грн, а сума всіх платежів за місяць становить 2000 грн, то 1500 грн заплатить «Ощадбанк» і проінформує субсидіанта про необхідність доплатити решту.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, зокрема, користується допомогою в літній період.

А з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Нагадаємо, кожен може самостійно перевірити, чи є субсидія за певною адресою.


Читайте також:
27 Грудня, 2018 14:46
666 ... а от про варіант , коли сума платежів за компослуги більша за розмір субсидії(монетизованої) , інформації нема ... як визначати , кому платити в першу чергу , кому в останню ? ... через конкретну "поінформованість" населення про монетизацію буде доста таких запитань ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!