Уряд тимчасово скасував аукціони на Prozorro

1321 0
Аукціони не проводитимуться на період дії воєнного стану, і протягом 90 днів з моменту його припинення.
Фото: Gettyphotos

Фото: Gettyphotos

Кабінет міністрів тимчасово, до кінця дії воєнного стану, скасував аукціони у системі Prozorro. Рішення зумовлене відсутністю доступу всіх учасників торгів до системи через обстріли енергосистеми. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки з посиланням на постанову №1495 від 30 грудня.

Аукціони не проводитимуться на період дії воєнного стану, і протягом 90 днів з моменту його припинення. 

Читайте також: На Львівщині гірськолижний курорт вдруге виставили на продаж за понад 184 млн грн

«Як відповідь на блекаути, ми тимчасово скасували електронні аукціони. Від сьогодні всі торги, що будуть оголошені в Prozorro, будуть проводитися без аукціону. Тобто тендерна пропозиція учасника є остаточною, і виграє той, хто дав найменшу ціну під час подання пропозиції», – пояснила віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко. 

За її словами, в умовах відключення електроенергії, не всі учасники мали рівну можливість торгуватися в аукціоні, а це є ключовим принципом публічних закупівель. 

«Ми повернемо аукціони, як тільки ситуація стабілізується», – додала вона.  

Віцепрем’єр-міністерка зауважила, що міністерство проведе аналіз наслідків скасування аукціонів на різні категорії закупівель, за результатами якого можуть бути запроваджені постійні зміни до процесу публічних закупівель. Зокрема, щодо обов’язковості аукціонів для складних предметів закупівлі, наприклад, будівництва. 

Для довідки

Prozorro – це електронна система публічних закупівель, де державні та комунальні замовники оголошують тендери на закупівлю товарів, робіт і послуг, а представники бізнесу змагаються на торгах за можливість стати постачальником держави.

 
Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!