Уряд скасував історико-містобудівне обґрунтування для будівництва в історичних місцях

2838 0
Відтепер для будівництва в історичному ареалі міста необхідно розробляти документацію, згідно з історико-архітектурними опорними планами.
Фото: molbuk.ua

Фото: molbuk.ua

Уряд скасував розробку і погодження історико-містобудівного обґрунтування для будівництва в історичних населених місцях. Відповідний проект постанови «Про внесення змін до Порядку визначення меж та режимів використання історичних ареалів населених місць, обмеження господарської діяльності на території історичних ареалів населених місць» затвердили на засіданні Кабміну, інформує Урядовий портал. 

Читайте також: На Сихові дозволили збудувати два хмарочоси. Візуалізація

Згідно з проектом, скасовують необхідність розробки історико-містобудівного обґрунтування (ІМО) в тих історчних місцях, де розроблені та затвердженні історико-архітектурні опорні плани. А з наступного року історико-містобудівне обґрунтування як науково-проектну документацію ліквідовують взагалі.

Таким чином уся проектна документація на нове будівництво і історичному ареалі міста має розроблятися виключно відповідно до історико-архітектурних опорних планів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!