Уряд скоротив термін дії сертифікатів вакцинації до дев’яти місяців

1598 0
Після бустерної дози його термін продовжиться ще на 9 місяців.
Фото: prozdorovia.in.ua

Фото: prozdorovia.in.ua

Кабінет міністрів України скоротив термін дії Covid-сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу з 365 днів (один рік) до 270 днів (9 місяців). Відповідне рішення про внесення змін до постанови від 29 червня 2021 року №677 ухвалили на засіданні уряду сьогодні, 19 січня.

«Даний проєкт постанови регулює питання видачі сертифікатів після проведення бустерної дози вакцинації і плюс – скорочує термін дії сертифікатів після вакцинації з 365 днів до 270 днів, тобто дев'яти місяців», – пояснює міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Читайте також: У Львові прогнозують зростання кількості хворих із Сovid-19 після свят

Тепер кожен, хто буде вакцинуватися від коронавірусу третьою – бустерною дозою – одразу отримає сертифікат з продовженим терміном дії до 9 місяців.

Нагадаємо, що після введення бустерної дози можна буде отримати новий Covid-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. Доти усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися «зеленим» сертифікатом про повну вакцинацію. Детальніше про те, кому потрібна бустерна доза вакцини від коронавірусу, навіщо вона, чим відрізняється від додаткової та що буде з сертифікатом, дізнавайтеся тут

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!