Уряд удвічі менше виділив коштів на оновлення навчально-практичних центрів в Україні

1180 0
Через пандемію уряд виділив 100 млн грн замість 259-ти запланованих.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Уряд спрямував 100 млн гривень на оновлення 53 навчально-практичних центрів і облаштування їх новим обладнанням та технікою. Це удвічі менше, аніж планували до пандемії, йдеться на сайті уряду. 

Податися на конкурс могли заклади, які вже мають такі центри, але хочуть оновити обладнання або розширити наявну матеріально-технічну базу.

Крім того, профтехи разом із місцевою владою самостійно визначали професії, за якими потрібно створити навчально-практичні центри у регіоні.

Зазначимо, що навчально-практичні центри – це майстерні і лабораторії закладу професійної освіти з новим обладнанням та технікою. В Україні вже працюють 145 таких центрів, на їхнє створення спрямували 250 млн грн. Також 90 навчально-практичних центрів відкрили за підтримки соціальних партнерів.

У 2020 році уряд виділив на ці центри 259 млн гривень, однак через пандемію та зменшення загального обсягу фінансування освіти і науки на їх створення зберегли удвічі менше, 100 млн гривень.

Нагадаємо, що вступну кампанію до закладів профосвіти продовжено до 1-го листопада.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!