Уряд України збільшив кількість заборонених російських товарів. Перелік

1955 0
20 січня, на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалили рішення про розширення переліку товарів, що заборонені до ввезення на територію України з Російської Федерації. Мова йде про понад 70 товарних позицій. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.
фото: bestnews.lv

фото: bestnews.lv

І в основному – це продовольча група товарів. Як зазначає Олексій Павленко, з урахуванням сьогоднішніх змін, до переліку заборонених товарів входять зокрема м'ясо, риба та рибна продукція, кондитерські вироби. Також Міністр зазначив: «Позиція Уряду така, що у відповідь на російську агресію, у тому числі, торговельну, Україна й надалі буде відстоювати власні інтереси, використовуючи всі можливі дипломатичні та юридичні інструменти».

Українські експортери агропродовольчих товарів можуть отримати актуальну інформацію про поточний стан із запровадженням обмежень з боку Російської Федерації, а також дзеркальних заходів з боку України та поінформувати Міністерство агарної політики та продовольства України про проблеми, які виникають, зателефонувавши на гарячу лінію за номером: тел. 044-278-47-76.

Нагадаємо із 10 січня 2016 року до переліку російських товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, потрапили: м'ясо та субпродукти великої рогатої худоби, свиней, птиці, риба і ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні, молоко, вершки, кефір, сири плавлені, кава смажена з кофеїном, чай чорний, кондитерські вироби з цукру без вмісту какао, шоколад, шоколадні цукерки, продукти дитячого харчування, хлібобулочні, борошняні вироби, продукти для приготування соусів і готові соуси, пиво із солоду (солодове), горілка, корм для собак або котів, сигарети з фільтром, засоби для миття шкіри, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків, та регулятори росту рослин, обладнання для залізниць або трамвайних колій, локомотиви дизель-електричні та ін.

Джерело: kmu.gov.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!