Уряд увів обов'язкову обсервацію українців, які повернуться з-за кордону

5394 0
Це стосується тих, хто ще не приїхав.
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

29 березня відбулось позачергове засідання уряду, на якому ухвалили рішення про посилення карантинних заходів. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Читайте також: У Львові починають тестувати на коронавірус водіїв громадського транспорту і медиків

«Люди, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, підлягатимуть обсервації (ізоляції) протягом 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України», – ідеться в повідомленні.

Як пояснив сьогодні, 30 березня, під час брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, ідеться про тих людей, які ще повернуться в Україну «у той чи інший спосіб». Нагадаємо, кордони України повністю закрили для пасажирських перевезень. Перед цим лише за добу – 27 березня – польсько-український кордон на території Львівщини перетнули понад 11 тисяч людей. Так само кілька тисяч людей повернулись в Україну минулого тижня евакуаційними рейсами Укрзалізниці.

Читайте також: Легких хворих на COVID-19 більше не кластимуть в лікарні

«Обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними», – ідеться в рішенні уряду.

Також ідеться про обов'язкову самоізоляцію людей, які мали контакт з хворим на коронавірусну хворобу або хворіють на COVID-19 та не потребують госпіталізації.

До 5 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації має розробити та впровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації.

Додамо, кількість хворих на коронавірус в Україні зросла до 480, а на Львівщині до шести.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!