Уряд ініціює нові штрафи за адміністративні порушення

3119 0
Також пропонують ввести кримінальну відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки.
Фото: thebabel.com.ua

Фото: thebabel.com.ua

В Україні посилилять відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки. Зокрема уряд пропонує нові штрафи за адмінпорушення. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. 

Також введутькримінальну відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, що призвело до аварії чи тяжких наслідків. Мінімальний штраф за адміністративні правопорушення становитиме 510 грн, а максимальний – 8500 грн. Раніше штраф за порушення вимог пожежної безпеки становив для громадян від 8,5 до 119 гривень, а для посадових осіб – від 34 до 170 гривень.

«Посилення відповідальності має підвищити рівень правової і громадянської свідомості посадових осіб і громадян, а також зменшити кількість правопорушень, що становлять загрозу життю і здоров'ю людей», – каже Олексій Гончарук.

Окрім того, значно зростуть штрафи за неправдиві виклики поліції, «швидкої» або аварійних служб. Вони становитимуть від 3400 до 10 200 грн. Про це повідомляє Ліга. Бізнес.

В уряді також планують законодавчо врегулювати обов'язкове виділення грошей в державному і місцевих бюджетах на протипожежну безпеку в громадських і адміністративних будинках установ освіти, охорони здоров'я та інших.

Читайте також: У Львові запустять зелений коридор для екстренних служб

Також він написав, що нині уряд розглядає можливість законодавчо врегулювати обов'язковість виділення грошей з державного та місцевих бюджетів на заходи з протипожежної безпеки. В уряді планують, що це знизить ризик пожеж у громадських та адміністративних будівлях закладах освіти і охорони здоров’я.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!