Уряд виділив 67 млн гривень для виявлення Дельта-штаму в регіонах

1283 0
Кошти направлять на закупівлю 4 500 наборів тест-систем, що дозволить провести 450 000 досліджень для ідентифікації небезпечного штаму.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Кабінет Міністрів України виділив 67,5 млн гривень для виявлення штаму коронавірусної хвороби «Дельта» регіональним центрам контролю і профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я. Відповідне рішення прийняли під час позачергового засідання 15 листопада з метою виконання протокольного доручення засідання РНБО. 

Як повідомили в пресслужбі МОЗ, кошти направлять на закупівлю 4 500 наборів тест-систем, що дозволить провести 450 000 досліджень для ідентифікації штаму «Дельта». У середньому йдеться про 150 тисяч досліджень на місяць. Їх перерозподілили з програми «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками». 

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Раніше Центр громадського здоров’я вже отримав набори для ідентифікації штаму Delta SARS-CoV-2. У межах рутинного епіднагляду за Covid-19, щотижнево з усіх регіонів України до ЦГЗ надходять зразки для ідентифікації вказаного штаму. Для більш ефективного контролю за епідемічною ситуацією виникла потреба забезпечити виявлення штаму на регіональних рівнях. 

Нагадаємо, що «Дельта» передається швидше та спричиняє більше ризиків госпіталізації. За словами виконавчого директор програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я Майкла Раяна, штам «Дельта» удвічі заразніший від «Альфи», яку вперше виявили у Великій Британії. У півтора рази частіше захворювання цим штатом призводить до реанімації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!