Уряд виділив гроші на цьогорічну закупівлю обладнання для НУШ

2125 0
У Кабміні хочуть уникнути затримок, що були минулого року.
Фото: Дмитро Ларін/УП Життя

Фото: Дмитро Ларін/УП Життя

Сьогодні, 27 лютого, уряд виділив 1,215 млрд грн на навчання вчителів та закупівлю обладнання для цьогорічних першокласників, які вчитимуться за програмою НУШ. Школи матимуть на два місяці більше для проведення закупівель.

Читайте також: Буде, як у світі. Юрій Рашкевич про реформу вищої освіти

«Напередодні навчального року ми мали великі проблеми через затримки в закупівлях. Торік гроші виділили у квітні, сподіваючись, що органи місцевого самоврядування зможуть оперативно використати їх. На жаль, так не сталося. Тому цього року ми відправили кошти на 2 місяці раніше. Тобто на місцях матимуть півроку, щоб підготуватися до нового навчального року», – зазначила міністерка освіти Лілія Гриневич.

Як і торік, кошти використовуватимуться на засадах співфінансування. Так, обласні центри мають докласти не менше 30% власних коштів, райони і ОТГ – не менше 10%, а гірські території та населені пункти на лінії зіткнення – лише 5%.

Читайте також: Мама у фартушку, дідусь із пасікою. Як виглядає типова родина в цьогорічних букварях

Загальний обсяг субвенції на обладнання – 950 млн грн – розподілятиметься на закупівлю меблів (40%), дидактичних матеріалів (25%), комп’ютерів та музичних інструментів (35%).

Ще 260 млн грн субвенції використають на підвищення кваліфікації вчителів, які вестимуть перші класи у 2019-2020 навчальному році.

ТЕГИ: гроші, МОН, НУШ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!