​Уряд заборонив у «червоній зоні» ходити без масок у парках, на вулицях та пляжах

5408 0
Львівщину сьогодні, 23 березня, перевели до червоної карантинної зони.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У червоних зонах карантину, у парках, на вулицях, пляжах, кладовищах, в рекреаційних зонах заборонили ходити без масок. Відповідну постанову від 22 березня оприлюднив Кабмін.

Читайте також: Львівщина перейшла у червоний рівень епіднебезпеки 

У постанові йдеться, що у червоних зонах карантину «заборонене перебування на територіях загального користування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно».

До об'єктів благоустрою загального користування належать:

  • парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки - пам'ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;
  • пам'ятки культурної та історичної спадщини;
  • майдани, площі, бульвари, проспекти;
  • вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;
  • пляжі;
  • кладовища;

Читайте також: На Львівщині запроваджують додаткові обмежувальні заходи. Перелік

Нагадаємо, що Верховна Рада запровадила штрафи для громадян за перебування у громадських місцях, зокрема у транспорті, без масок. Штраф за відсутність маски становить від 170 до 255 гривень. Власників бізнесу за відсутність масок у відвідувачів також можуть штрафувати на суму від 3 400 до 5 100 грн.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!