Уряд запустив програму «теплих» кредитів на 2020 рік

19707 0
Такі кредити видають у державних ПриватБанку, Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку.
Фото: afisha.ternopil.ua

Фото: afisha.ternopil.ua

В Україні дали старт програмі «теплих кредитів» на 2020 рік, у межах якої можна отримати державну компенсацію кредиту, взятого на утеплення будинку. Про це повідомляють у пресслужбі Міненерго.

Читайте також: Як повернути кошти за утеплення будинків. 4 способи

Наразі Державній фонд енергоефективності, через який фінансують програму, почало укладати договори з державними банками. Надалі українці зможуть взяти в одному з державних банків – ПриватБанку, Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку – кредит та отримати компенсацію:

  • 20% від суми кредиту на встановлення твердопаливних котлів (35% цього кредиту, якщо позичальник отримує субсидію);
  • 35% кредиту на утеплення приватних будинків;
  • 40-70% кредиту на утеплення багатоквартирного будинку (кредит бере ОСББ).

«Скориставшись програмами та впровадивши енергоефективні заходи, родини зможуть заощаджувати в середньому від 30% до 50% на комунальних послугах», – зазначають у Міненерго.

Читайте також: Як економити на теплі. Вигідні програми у Львові

У 2014-2019 роках «теплі кредити» взяло 750 тисяч родин. За цей час в межах програми взяли кредитів на 8,3 мільярда гривень, з яких 3 мільярди гривень держава компенсувала.


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!