Уряд затвердив нового керівника НАБУ. Хто ним став

1139 0
Рішення прийняли на позачерговому засіданні Кабінету міністрів 6 березня
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 6 березня, на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України уряд затвердив нового керівника НАБУ. Ним став Семен Кривонос.

Джерело: засідання Кабміну

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль рекомендував призначити Кривоноса і уряд підтримав таке рішення. Також прем’єр запропонував новопризначеному директору НАБУ розглянути можливість та призначити двох інших кандидатів на керівні посади в бюро. Йдеться про Сергія Гупяка та Романа Осипчука.

Читайте також: Активіст зі Львова через суд зобов'язав антикорупційне бюро писати українською

«З огляду на незалежність та професійність конкурсної комісії немає жодних підстав сумніватись в незалежності та доброчесності кожного з них. Пропоную новопризначеному керівнику НАБУ розглянути можливість призначити двох інших кандидатів Сергія Гупяка та Романа Осипчука на керівні посади в НАБУ», – зазначив він.

Нагадаємо, що у квітні директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника звільнили з посади. Він залишив свою посаду в зв'язку із закінченням терміну його повноважень.

Для довідки:

Семен Кривонос з 2007 року працював головним спеціалістом в управлінні  у справах сім'ї, молоді та спорту Голосіївської районної державної адміністрації Києва. У 2011 — 2015 роках працював в територіальних органах міністерства юстиції в Одеській та Київській областях. У 2015−2016 роках Кривонос обіймав посаду першого заступника начальника управління Державної фіскальної служби в Одеській області. Працював старшим юридичним радником після звільнення з митниці. З травня 2021 року і до свого призначення в НАБУ Кривонос обіймав посаду голови Державної інспекції архітектури та містобудування України.

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!