Уряд затвердив основні функції Офісу фінконтролю. Чим займатиметься новий орган

1276 0
Новостворений орган відповідатиме, зокрема, за перевірку використання і збереження державних фінансових ресурсів.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Кабінет Міністрів України затвердив Положення про Офіс фінансового контролю, яке визначає основні завдання, функції та повноваження нового органу. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зокрема у Положенні йдеться, що Офіс фінконтролю виконуватиме контрольні заходи у міністерствах, інших органах виконавчої влади, державних фондах, бюджетних установах тощо. Новостворений орган відповідатиме, зокрема, за перевірку:

- використання і збереження державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, у тому числі цільового, ефективного та результативного використання коштів державного бюджету та місцевих бюджетів;

- дотримання законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу щодо державного і місцевих бюджетів;

- дотримання законодавства про закупівлі;

- цільового використання і своєчасного повернення кредитів (позик), отриманих під державні (місцеві) гарантії;

- реалізації інвестиційних проектів, інших проектів (програм), що підтримуються міжнародними організаціями;

- законності та правомірності витрат бенефіціарів (партнерів) в межах виконання спільних операційних програм прикордонного та транскордонного співробітництва;

- стану і достовірності бухгалтерського обліку і фінансової звітності.

Читайте також: Львівські аудитори заявили про непродуктивні витрати у Палаці Гната Хоткевича

Окрім того, у Положення передбачає аналіз ризиків щодо управління ресурсами держави, що дозволить рухатися до автоматизації процесів та опрацювання інформації в інформаційно-аналітичних системах Офісу фінконтролю. Так, підвищать якість виконання завдань, скоротять час на збір, обробку та аналіз інформації щодо діяльності підконтрольних установ, а пріоритет діяльності перейде до забезпечення своєчасного реагування на проблемні питання дотримання законодавства.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!