Уряд затвердив регулювання цін на соціально важливі продукти

1720 0
У разі, коли продавець планує підняти ціни, то він повинен буде про це повідомити Держпродспоживслужбу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження державного регулювання цін на соціально важливі продукти та низку лікарських засобів та препаратів. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 22 квітня.

Регулювання буде відбуватися шляхом декларування продавцями зміни роздрібних цін на продукти, що входять до переліку. Це означає, що у разі, коли продавець планує підняти ціни, то він повинен буде про це повідомити Держпродспоживслужбу.

Читайте також: Важкохворі діти у Львові опинилися у зоні ризику. Як допомогти?

Так, у разі, якщо ціни планується підвищити на 5-10%, то повідомити про це мають щонайменше за 3 дні до початку застосування нових цін, у разі, якщо ціни зростуть на 10-15% — за 14 днів до застосування нових цін, Якщо на понад 15% — за 30 днів до застосування нових цін.

Нагадаємо, що від початку впровадження на території країни карантинних обмежень через COVID-19 у Львівській області проводили щоденний моніторинг цін на продовольчі товари.  Як повідомляв на своїй сторінці у Фейсбуку голова Львівської ОДА Максим Козицький, на деякі товари вдалося досягнути здешевлення. Зокрема, на майже 5% подешевшав батон, на 17,8% знизилась вартість курячої тушки, на 6,3% подешевшала свинина. Окрім того, 16,7% в ціні втратила олія соняшникова, 15,5% – молоко.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!