Україна

Уряд змінить виплати евакуйованим зі звільнених від окупантів територій. Деталі

881 0
Гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто це робить спеціальними автобусами.
Фото: Український південь

Фото: Український південь

Механізм виплати державної допомоги українцям, евакуйованим зі звільнених від російських загарбників територій, удосконалять, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зокрема, Мінреінтеграції ініціює внесення змін до постанови Кабміну № 1195, які спрямовані на вдосконалення механізму виплат особам, котрі евакуюються зі звільнених територій.

Зазначається, що гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто це робить спеціальними автобусами.

Люди отримають одноразову фінансову допомогу в розмірі 2 тис. гривень на дорослого та 3 тис. гривень на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

Також наголошується. щоб уникнути незаконних спроб декого з евакуйованих отримати одноразову виплату кілька разів, Укрпошта розробляє програму верифікації осіб, які евакуюються.

«Якщо маєте питання щодо виплат, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39», – закликають у Міністерстві.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!