Урядова комісія встановила причини авіакатастрофи АН-26 під Чугуєвом

2114 0
Серед низки причин є помилки пілотів і технічні несправності літака.
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Урядова комісія з розслідування катастрофи АН-26 встановила причини аварії, у якій 25 вересня загинуло 27 військовослужбовців, у тому числі двоє курсантів із Львівщини. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив голова комісії, віце-прем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Він зазначив, що в четвер, 22 жовтня, комісія схвалила попередній звіт про результати розслідування. Цей документ оприлюднять на засіданні Кабінету міністрів України 28 жовтня.

Читайте також: Усе про авіакатастрофу військового літака Ан-26 на Харківщині в один клік. Фото, відео

Уруський назвав основні причини катастрофи, які змогла встановити комісія.

«Комісія виявила системні порушення в організації польотів. Мається на увазі від командування Повітряних сил до бригади, де сталася ця трагедія», – каже віце-прем'єр-міністр.

За його словами, встановили як основні причини катастрофи, так і побічні. Так, серед низки причин є як помилки пілотів, так і технічні несправності літака, а саме відмова системи ПРТ-24 (система «граничного регулювання температури»).

Уруський зазначив, що ця технічна несправність призвела до позаштатної ситуації на борту, але не повинна була привести до краху літака. При цьому людський фактор зіграв не останню роль.

«На превеликий жаль, комісія підтверджує, що під час польотів, не тільки цього – останнього, але й інших, було дуже багато порушень, в тому числі з боку екіпажу і керівників польоту», – додав він.

Нагадаємо, увечері 25 вересня в Чугуєві розбився військовий літак АН-26. На його борту перебували офіцери та курсанти Харківського національного університету повітряних сил. Вижив тільки один курсант. Детальніше про те, що сталось із літаком ЗСУ на Харківщині та про хронологію подій читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!