В Україні пропонують виділяти кошти на перебування дітей у приватних садках

1824 0
За словами віце-прем’єра Геннадія Зубка, місцеві громади повинні активніше будувати дитсадки, а якщо місцева влада не може забезпечити місця для всіх дітей, то має оплачувати їхнє перебування у приватних дошкільних закладах.
Фото: pravda.press

Фото: pravda.press

Віце-прем’єр Геннадій Зубко вважає, що українських жінок треба звільняти від перебування в декретних відпустках.

«В Україні із 24 млн працездатного населення: тільки 8 млн – чоловіки, 16 млн – жінки, з яких лише 8 млн працюють. Інші зайняті домашнім господарством», – зазначив урядовець в інтерв’ю «Укрінформу».

На його переконання, для цього місцева влада повинна активніше будувати дитячі садочки. Зокрема, зараз триває обговорення варіанту облаштування дитсадків на перших поверхах багатоповерхівок, щоби у майбутньому це стало стандартом.

Водночас чиновник зауважив, що коли місцева влада не може забезпечити всіх дітей місцями у комунальних дитсадках, то має виділяти кошти з бюджету, щоби ці діти могли відвідувати приватні дитсадки.

Читайте також: У Винниках відкриють новий дитсадок для кількасот дітей

«У різних містах на одну дитину на рік витрачається від 27 до 50 тисяч гривень з бюджету. Якщо місцева влада не може забезпечити всім місця в дитсадках, то нехай запропонує батькам ці 35 тисяч на рік за перебування дитини у приватному садочку», – сказав віце-прем’єр.

За його словами, такий підхід має стимулювати появу нових приватних дитсадків, а містам не треба буде витрачати 60-80 млн грн, щоби збудувати нові дошкільні заклади.

Зубко наголосив на тому, що «дитина, яка ходить в приватний садочок, і дитина, яка ходить у муніципальний садочок, повинні мати рівні права й можливості»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!