Урядові енергоініціативи: компенсація за котли і премія за заміщення газу. Інфографіка

4920 0
З підготовкою до зимового періоду на державному рівні актуалізувалось питання енергоефективності. А відтак Агентство з енергоефективності презентувало 3 ініціативи, які планують впровадити вже найближчим часом: компенсація 20% вартості електро- та твердопаливних котлів (50 млн грн), поєднання невідкладних законодавчих ініціатив з заміни природного газу та премія інвесторам за заміщення газу при виробництві тепла у ЖКГ та бюджетній сфері (443 млн грн).
Фото: superhomes.org.uk

Фото: superhomes.org.uk

Уряд України разом із Ощадним банком України розпочинає широку програму кредитування на придбання електро- та твердопаливних котлів, що дозволить скоротити споживання природного газу. Згідно з нею уряд буде компенсувати до 20% вартості котла. За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, близько 33 тисяч домогосподарств можуть до кінця поточного року отримати і кредити, і урядову компенсацію на заміну котла.

Як повідомили Tvoemisto.tv у прес-службі "Ощадбанку" програму буде презентовано найближчим часом, а відтак банк повідомить про всі нюанси отримання такого кредиту.

Що стосується премії інвесторам за заміщення газу, то ця ініціатива лише готується на розгляд урядового комітету. Її планують почати реалізовувати з 1 жовтня 2014 року. На це передбачено 443 млн грн. 

Повний текст презентації. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!