Усе про «Поливаний понеділок» у Львові. Програма, локація, цікавинки

6025 1
«Поливаний понеділок» триватиме сьогодні, 17-го квітня, на площі Ринок перед входом у міську раду з 12.00 до 16.00.
фото: Evgeny Kraws

фото: Evgeny Kraws

Поливання буде відбуватися на майданчику перед входом у міську Ратушу з 12.00 до 16.00. Поливатися дозволено лише в цих часових рамках і на цій території. На інших територіях реагуватимуть працівники правоохоронних органів і «Муніципальна дружина».

Читайте також: Великдень у Львові 2017. Детальна програма святкувань

«Усіх, хто має бажання долучитися до загальноміського поливання на площі Ринок – запрошуємо, але просимо зважати на те, що погодні умови прогнозують не дуже сприятливими. Сподіваємося, що цей захід в понеділок буде продовженням давніх українських традицій, зокрема у Львові», – розповів в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

Додамо, сьогодні у Львові синоптики прогнозують температуру до +9.

Як і минулого року, для поливання будуть встановлені спеціальні резервуари, які подаватимуть воду. Зважаючи на те, що погодні умови прогнозують не дуже сприятливими, то захід роблять скромнішим, але все ж зберігаючи традицію «Поливаного понеділка», оскільки подія щороку набуває загальноміського масштабу.

Читайте також: Великодні застілля: як святкувати без шкоди для здоров’я. Поради лікаря

Зокрема, заплановано встановити центральну клумбу у вигляді водяної пальми, до якої по колу прилаштують крани, тож усі охочі матимуть змогу набрати воду як у пляшки, так і у відра для водяних баталій. Також до пальми прикріплять водяні пістолети, аби учасники мали можливість пообливатись далеко не відходячи. З фонтану Нептуна вода розбризкуватиметься на всі боки, що створюватиме своєрідну атракцію для учасників свята. Всі охочі забавлятимуться під музичний супровід у товаристві жвавого ведучого.

З іншого боку площі Ринок, поблизу пам’ятника Діані, облаштують майданчик із місцями для сушіння, переодягання та біотуалетами. Про змінний одяг потрібно подбати заздалегідь.

«Закликаємо молодь в цей день не забувати про культуру поведінки, правила безпеки та повагу до інших. Саме пристойність, хороші манери та стриманість, яку, щиро віримо, львів'яни проявлять у цей день під час поливання водою, стануть проявом нашої християнської любові до своїх ближніх, свого міста та громадянської відповідальності», – зазначила в.о. начальника управління внутрішньої політики Марія Пилипчук.

Читайте також: Куди можна поскаржитись якщо вас облили у Львові на «Поливаний понеділок»


Читайте також:
17 Квітня, 2017 11:22
Львів Та потрібно було скасувати це поливання в таку погоду! Хто туди піде - діти, підлітки яких батьки не втримали вдома, а результат - хвороби. Одна справа, коли тепло, а сьогодні був мороз зранку! Пообливатися з пляшки - це одне, а з чанів і гідрантів - майте розум!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!