Ракетні удари по Львову. Уся інформація в один клік

4579 0
Російські окупанти обстріляли Львівську область 15 листопада.
Фото умовне

Фото умовне

15 листопада

Вчора, 15 листопада, о 14:45 у Львові оголосили повітряну тривогу. Тривога пролунана у всій країні. У Львові, Києві та інших містах було чутно вибухи. Загалом ворог випустив 96 крилатих ракет, 75 з них вдалося збити силам протиповітряної оборони України. Крім того, росіяни запустили ще 10 ударних дронів-камікадзе типу «Shahed-136/131». Усі безпілотники збили на півдні України.

Унаслідок ракетного удару пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури України. Після атаки понад 7 мільйонів абонентів опинились без світла. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Під час масованої атаки в Львівську область прилетіли 13 ракет, більшість із них збили воїни ПвК «Захід». Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що росіяни поцілили в об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури.

«Ворог вразив об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині. У Львові є проблеми з електропостачанням, перебої в роботі мобільних операторів», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок ракетних ударів на території Львівщини три об‘єкти енергетичної інфраструктури зазнали критичних ушкоджень. До ліквідації займань було залучено 29 одиниць спецтехніки та понад 160 чоловік особового складу, які оперативно ліквідували займання. Про це повідомляють в Головному управлінні ДСНС України Львівській області.

Відомо про одного постраждалого у Львівській області. Стан – важкий. Як уточнили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, близько 16.30 на лінію 103 надійшов виклик від 37-річного чоловіка у с. Солонка. Пацієнта з осколковим пораненням грудної клітки та живота, гемопневмотораксом та геморагічним шоком ІІ ступеня каретою швидкої допомоги госпіталізували у лікарню св. Луки (колишня 8-а лікарня). 

Внаслідок ракетних ударів Львів залишився без електропостачання. Також електроенергія була відсутньою у частині Яворівського, Золочівського та Червоноградського районів. 

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що станом на 22:00 80% міста залишилося без світла. Централізованого теплопостачання теж не було через відсутність електроенергії. У 50% міста вода була на перших поверхах. Воду подають централізовано із застосуванням дизель-генераторів на насосних станціях.Найскладніша ситуація – у Шевченківському районі. 

Крім того, Андрій Садовий повідомив, що 16 листопада садки та школи працюватимуть в режимі чергових груп.

16 листопада

Станом на 08:00 16 листопада у Львові відновили електропостачання по майже всьому місту. Є поодинокі повідомлення про ті райони, де ще немає електрики, але над цим працюють. Подачу води та опалення відновили. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

На маршрути виїхало 57 трамваїв та 59 тролейбусів. Ще додатково випустили 15 автобусів, щоб забезпечити нормальну роботу громадсього транспорту.

30% світлофорів у місті вже працює. Мешканців просять не забувати про правила дорожнього руху та дотримуватися безпечної швидкості.

Додамо також, що сьогодні, 16 листопада, о 09:48 у Львівській області та по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Повідомляли, що небезпеку зафіксували через зліт російських винищувачів з території Білорусі, проте сьогодні тривога на Львівщині пройшла спокійно, повідомлень про вибухи не було.

Ірина Давосир

Фото: депутат Солонківської ОТГ Микола Пущак, Головне управління ДСНС України у Львівські області

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!