Усі 30 берлінських трамваїв уже прибули до Львова

3320 0
Сьогодні три з них мають отримати дозволи на експлуатацію і вийти на маршрути до шести, що вже їздять містом.
Фото: Данило Васильчак / Львівський електротранспорт / Facebook

Фото: Данило Васильчак / Львівський електротранспорт / Facebook

Усі 30 трамвайних вагонів, які Львів придбав у Берліні, доставили до міста. Вагони партіями по 4 одиниці упродовж трьох місяців постачав польський перевізник Panas Transport, що переміг у тендері від німецької сторони, повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Чому за берлінські трамваї взялась прокуратура та що з ними буде

Шість вагонів уже курсують у Львові на трамвайному маршруті № 3. Як повідомив директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза, сьогодні, 16 листопада, підприємство очікує дозволи на експлуатацію ще 3 вагонів. До кінця місяця планують випустити загалом 15 вагонів, а решту – по три на місяць упродовж наступних п'яти місяців.

Читайте також: Повези мене туди, де асфальту нема. Чому Львів купує старенькі трамваї

Він також додав, що ЛКП «Львівелектротранс» переналаштовує електронні табло із латиниці на кирилицю спільно із німецькими спеціалістами, що надали консультацію та обладнання.

Нагадаємо, міськрада купила у Берліна 30 вживаних трамваїв, що пройшли капітальний ремонт, за ціною 18 тис. євро за один вагон. Трамваї у Львові мають пристосовувати до місцевої вузькоколійки. Окрім того, виявилось, що двері цих трамваїв не можуть відкритися на деяких зупинках, на яких після ремонту платформи збудували зависокими. Відтак, їх вирішили запустити за маршрутами №3 і 6, аби не переробляти двері чи платформи. Прокуратура відкрила провадження через закупівлю цих трамваїв.

ТЕГИ: трамваї, лмр

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!