Усі дати зсунули на місяць: МОН змінило умови прийому на навчання у виші

2480 0
Для вступників на основі повної загальної середньої освіти реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Міністерство освіти і науки внесло зміни до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Усі дати зсунули на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації. Так, для вступників на основі повної загальної середньої освіти реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти.

Читайте також: Чи можуть у травні запрацювати дитсадки Львова

Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення проводитимуть із 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача документів для зарахування – до вечора 31 серпня.

Міністерство освіти і науки передбачає також для вступників можливість подачі оригіналів документів поштою (і у зв’язку з цим до 5 днів збільшено інтервал між останнім днем подачі документів та виданням самого наказу про зарахування). Окрім цього, вступники зможуть надіслати сканкопії необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікований електронний підпис, а самі документи донести після початку навчання. 

Терміни проведення реєстрації для складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного  випробування (ЄФВВ) перенесли теж. Реєстрація триватиме з 12 травня до 05 червня та відбуватиметься онлайн. Водночас дати проведення ЄВІ та ЄФВВ залишаються незмінними – 1 та 3 липня відповідно. Дати ж реєстрації електронних кабінетів вступників на магістратуру, прийому документів, рекомендацій також змістили на місяць.

Читайте також: Як львівські школярі завершуватимуть навчальний рік

Відповідно до змін, розширили категорії вступників, що можуть скористатися правом переведення на вакантні місця державного замовлення (особи, у яких один із батьків (усиновлювачів) був поліцейським, який загинув чи визнаний судом безвісно відсутньою особою під час виконання ним службових обов’язків).

В Умовах прийому також закріпили право іноземців  та осіб без громадянства, у тому числі закордонних українців, які постійно проживають в Україні, осіб, яких визнано біженцями, та осіб, які потребують додаткового захисту, на здобуття вищої освіти нарівні з громадянами України, у тому числі за рахунок коштів державного або місцевого бюджету за умови виконання таких же вимог до вступу, як і для громадян України. Тобто тепер для того, щоб навчатися на бюджеті ця категорія вступників повинна буде успішно скласти ЗНО та подати до 5 заяв на бюджетні місця в університеті.

Нагадаємо, що раніше у Міносвіти закликали утриматися від проведення випускних та останніх дзвоників. А табелі та свідоцтва про здобуття базової середньої освіти повинні видати учням не пізніше 15 червня 2020 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!