У всіх початкових школах Львова поглиблено вивчатимуть іноземні мови

2870 0
МОН буде збільшувати кількість годин іноземних мов у всіх школах.
фото: Language Adventure

фото: Language Adventure

Про це розповіла міністр освіти Лілія Гриневич в інтерв'ю «Українській правді. Життя». За її словами, батьки хочуть, щоб їхні діти вчитися у так званих хороших школах. А хорошими вважаються ті навчальні заклади, де поглиблено вивчають іноземні мови. Тому у нових навчальних планах МОН буде збільшувати кількість годин іноземних мов у всіх школах.

«Кожна дитина, як потенційний громадянин країни, яка буде в Європейському Союзі, мусить вільно володіти однією, а краще двома мовами Євросоюзу», – сказала Гриневич.

Читайте також: До першого класу діти підуть за новими правилами. 5 змін. Візуалізація

На цей крок у відомстві підуть також для того, аби налагодити процедуру конкурсного відбору до перших класів. «Це дуже важке питання, і ми ще докладно випишемо цю процедуру в законі "Про загальну середню освіту". Ми сподіваємося внести цей закон до парламенту навесні 2018 року. На мою думку, проведення конкурсу між дітьми 6-річного віку абсолютно неефективне, тому що воно не перевіряє цю дитину, а перевіряє її доступ до тих питань, які заготували для цього конкурсу, і знання правильних відповідей на них», – пояснила міністр. 

Якщо охочих навчатися у певному класі буде більше, ніж місць, діти з території обслуговування школи матимуть першочергове право на зарахування до неї. «Далі ми змушені взяти на себе це невдячне завдання і виписати принаймні правила проведення такої співбесіди з дітьми, на основі якої можна приймати рішення, зараховується ця дитина чи ні. У різних країнах є дуже різні підходи до цього питання. Один з найбільш поширених підходів у такому випадку – це лотерея», – пояснила міністр. 

Читайте також: Не лише домашні завдання. Чого хоче нова школа від батьків та вчителів?

За словами Гриневич, для того, щоб виключити корупційні ризики та тенденційний підхід при оцінюванні дитини, коли вона не може написати в рівних умовах тест – тоді, якщо є, наприклад, 5 вільних місць, на які претендує 20 дітей, розігрується лотерея. Оскільки можуть траплятися випадки, коли дітей з території обслуговування школи більше, ніж вона може прийняти, МОН планує стимулювати органи місцевого самоврядування будувати соціальну інфраструктуру


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!